Menu Sluiten

Jubileumlezing Wim Daniëls

Jubileumlezing Wim Daniëls

Op deze avond zal Wim Daniëls een lezing houden over Fotografie… , die door Wim op zijn eigen wijze zal worden ingevuld.

De bijeenkomst zal worden omlijst met een foto-expositie van fotograaf Noud Aartsen.

Deze mini expositie wordt samengesteld in samenwerking met de Brabant Collectie van de bibliotheek van Tilburg University.
Voorafgaand aan de lezing van Wim Daniëls wordt een toelichting gegeven over de Brabant Collectie van Tilburg University en de positie daarin van de Brabantse fotografen in het algemeen en die van Noud Aartsen in het bijzonder.

Het thema van de lezing is “Foto en fotograaf”. Wim zal hier op zijn eigen onnavolgbare en humoristische wijze, maar wel altijd gebaseerd op feitelijke kennis, over vertellen. Daarbij zal hij ook zeker de Brabantse en Oirschotse fotografie betrekken.

Eén van de bekende Brabantse fotografen is Noud Aartsen. In zijn aan de Brabant Collectie van de Universiteit Tilburg nagelaten werk zijn veel foto’s van het ‘verdwijnende boerenleven’ en landschappen uit onze regio te vinden. Drs Emy Thorissen, kunsthistorica en conservator van de Brabant Collectie geeft een toelichting op zijn werk.

De presentaties in De Stoelendans (Voorheen De Enck) worden omlijst met een expositie met fotowerk van Noud Aartsen.

Datum 2 novenber.

 

Voor nadere informatie over deze avond, de presentaties en de expositie kunt u contact opnemen met: Ruud Severijns, voorzitter Fotogroep Oirschot, voorzitter@fotogroepoirschot.nl

 

error: Inhoud is beveiligd !!