Menu Sluiten

Ruud Severijns

Lid sinds 2018

 

Al heel lang ben ik geïnteresseerd in de fotografie. In het verleden heb ik dan ook diverse fotoboeken aangeschaft van beroemde fotografen uit binnen- en buitenland. Fotografen die ik onder andere bewonder zijn Henri Cartier-Bresson, Sebastiõ Soldago, Steve McCurry, Stephan Vanfleteren en Ed van der Elsken. Maar zeker ook onze Brabantse fotografen Martien Coppens, Noud Aartsen, Toon Michiels en onze eigen Oirschotse natuurfotograaf James van Leuven.

Met enige regelmaat bezoek ik dan ook fototentoonstellingen in musea en galerieën. In 2006 is het zelf maken van foto’s echter mijn passie geworden toen ik voor de eerste keer een digitale spiegelreflexcamera kreeg; een Canon EOS350D. Op dit moment fotografeer ik met een opvolger ervan de Canon EOS80D.

Zeker als je veel naar het werk van de grote fotografen kijkt weet je hoe moeilijk het is om jouw perfecte foto te maken. Mij gaat het vooral om de sfeer die een foto uitstraalt. Zelf fotografeer ik het liefst vooral gewoon op straat. Dat heeft ook te maken met mijn andere hobby; motorrijden. Dat is een ideale combinatie voor mij. Ik ga dan ook nooit zonder mijn fototoestel op pad. Dankzij onze hond wandel ik de laatste tijd ook veel en dan gaat de camera ook mee.
Dankzij de Fotogroep Oirschot leer ik iedere keer weer bij in een plezierige en gezellige sfeer.

 

Mijn liefde voor Haiga’s (Haiku’s + foto’s) heeft geresulteerd in een boek: “Uit de schachten van de nacht”. 

error: Inhoud is beveiligd !!