Menu Sluiten

Fotografie is eigenlijk altijd al een hobby van mij geweest. Vroeger analoog met werken in een donkere kamer en later ook met het maken van dia’s. Met de opkomst van de digitale fotografie is de hobby in een stroomversnelling geraakt. De mogelijkheden van de digitale doka en de huidige generatie inkt jet printers geven me nu de gelegenheid om het hele proces van druk op knop tot het maken van een goede afdruk helemaal in eigen hand te hebben.

Mijn onderwerpen zijn heel divers. Eigenlijk fotografeer ik alles waarvan ik denk dat het een mooie foto kan opleveren. Een landschap kan me net zo fascineren als de lijnen van een gebouw in de stad. De natuur is ook een goede inspiratie bron met alle vormen en kleuren steeds veranderend met het uur van de dag of de wisseling van de seizoenen. Deze vormen en kleuren kunnen leiden tot abstracte beelden die de fantasie de vrije loop laten gaan. Ook de details worden niet vergeten met de mogelijkheden van de macrofotografie.

Spelen met de techniek heeft ook mijn belangstelling. Het werken met flitsers en high speed fotografie geeft je de mogelijkheid om gebeurtenissen vast te leggen die normaal niet te zien zijn. Of het werken in Infrarood geeft je een andere kijk op de omgeving.

Ten slotte, het lidmaatschap van de Fotogroep Oirschot heeft mij geholpen mijn fotografie hobby naar een hoger niveau te brengen door de commentaren en adviezen van de andere leden. Dat is buiten de gezelligheid en goede sfeer binnen onze groep toch de doelstelling.

 

error: Inhoud is beveiligd !!