Menu Sluiten

Henk Verbeek

Lid sinds 1978 / penningmeester

 

Fotograferen doe ik al vanaf mijn 14e, aanvankelijk met een eenvoudige kleinbeeldcamera en vanwege de kosten vaak op diafilm. In militaire dienst heb ik de kans benut om mij naast het fotograferen ook te bekwamen in het zelf ontwikkelen, afdrukken en vergroten (in zwart-wit). In de loop der jaren heb ik mij met velerlei thema’s en technieken bezig gehouden en binnen de Fotogroep Oirschot heb ik geleerd om mij in de onderwerpskeuze te beperken en meer diepgang te zoeken. Met name in de periode dat ik bezig ben geweest met ‘tabletopfotografie’, heb ik geleerd dat ‘minder’, vaak ‘meer’ betekenis geeft aan een foto. Veel van mijn foto’s gaan dan ook in de richting van het minimalisme en kenmerken zich door eenvoud, rust en harmonie.

Mijn favoriete thema’s op dit moment zijn: abstracties, architectuur, creatief, stadslandschappen en natuur. Binnen de Fotogroep Oirschot ben ik lid van de werkgroepen Architectuur en Creatief en laat mij graag door mijn collega werkgroepleden inspireren.
In 2017 heb ik de cursus ‘Bespreken van foto’s’ van de Fotobond met veel plezier gevolgd. Door deze training heb ik geleerd nog beter te zoeken naar de essentie van een foto en daarop probeer ik bij fotobesprekingen dan ook de nadruk te leggen. Verder ben ik mentor van de Fotoclub van KBO Oirschot en de Fotowandelgroep van IVN Oirschot. Daarnaast verzorg ik fotografielessen bij de KBO Oirschot en in het doorontwikkelprogramma van de Fotogroep Oirschot.

Vaak maak ik foto’s tijdens wandelingen, uitjes, vakanties en stedentrips, waarvoor ik vrijwel altijd een camera bij me draag. Steeds vaker ook maak ik foto’s door er alleen of met collega fotografen op uit te trekken om een bepaald thema verder fotografisch uit te diepen.

error: Inhoud is beveiligd !!