Menu Sluiten

Henk Verbeek

Lid sinds 1978 / penningmeester

 

Fotograferen doe ik al vanaf mijn 14e, aanvankelijk met een eenvoudige kleinbeeldcamera en vanwege de kosten vaak op diafilm. In militaire dienst heb ik de kans benut om mij naast het fotograferen ook te bekwamen in het zelf ontwikkelen, afdrukken en vergroten (in zwart-wit). In de loop der jaren heb ik mij met velerlei thema’s en technieken bezig gehouden en binnen de Fotogroep Oirschot heb ik geleerd om mij in de onderwerpskeuze te beperken en meer diepgang te zoeken. Met name in de periode dat ik bezig ben geweest met ‘tabletopfotografie’, heb ik geleerd dat ‘minder’, vaak ‘meer’ betekenis geeft aan een foto. Veel van mijn foto’s gaan dan ook in de richting van het minimalisme en kenmerken zich door eenvoud, rust en harmonie.

Mijn favoriete thema’s op dit moment zijn: abstracties, architectuur, creatief, stadslandschappen en natuur. Binnen de Fotogroep Oirschot ben ik lid van de werkgroepen “Architectuur”, “Series maken” en “AV-series”. Ik laat mij graag door mijn collega’s in de werkgroepen inspireren en probeer iets te doen met suggesties om het werk te verbeteren.
In 2017 heb ik de cursus ‘Bespreken van foto’s’ van de Fotobond met veel plezier gevolgd; gevolgd door een cursus ‘Beeldtaal en Beeldstijl’ in 2019. In deze trainingen heb ik geleerd nog beter te zoeken naar de essentie van een foto en daarop probeer ik bij fotobesprekingen dan ook de nadruk te leggen.

Bij de Fotoclub van KBO Oirschot vervul ik de rol van mentor. Daarnaast verzorg ik fotografielessen bij de KBO Oirschot en in het doorontwikkelprogramma van de Fotogroep Oirschot.

Vaak maak ik foto’s tijdens wandelingen, uitjes, vakanties en stedentrips, waarvoor ik vrijwel altijd een camera bij me draag. Steeds vaker ook worden de foto’s gemaakt tijdens fototrips met collega fotografen, die vaak als doel hebben om een bepaald thema verder uit te diepen.

error: Inhoud is beveiligd !!