Menu Sluiten

Welkom Kopie

De Fotogroep Oirschot is opgericht in 1973 door een aantal enthousiaste amateurfotografen. Vanaf het prille begin volgen wij de ontwikkelingen in de fotografie. Van de zwart-wit fotografie en het zelf ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer, via de kleurenfotografie naar de digitale fotografie. Momenteel bestaat de Fotogroep Oirschot uit 20 leden.

Ons doel is het bevorderen van de fotografie in de ruimste zin van het woord. Dit willen wij bereiken met de volgende activiteiten:

  • Forumavonden
  • Werkgroepen
  • Doorontwikkeling
  • Foto-excursies
  • Expositie
  • Jaarvergadering
  • Seizoenafsluiting

Via deze website willen wij u graag een indruk geven van onze activiteiten en door ons behaalde resultaten. Wij wensen u veel plezier met het bekijken.

Sinds 14 april heeft de Fotogroep Oirschot online forumavonden belegd.
Op 23 juni (onze laatste bijeenkomst voor het zomerverlof) hebben wij nog een fysieke forumavond kunnen beleven (binnen de 1,5 m norm). Meer hierover op de pagina Actueel.

Foto van de maand oktober 2020 – Hannie van de Schoot

Hannie schrijft over deze foto:

Moderne architectuur kenmerkt zich door het gebruik van beton, staal, glas, hout, kunststof. Vaak ook met bijzondere vormen. Een uitdaging om deze gebouwen uniek in beeld te brengen.
Het is leuk om op zoek te gaan naar abstracte vormen, mooi lijnenspel, perspectief, reflecties of een detail waarbij de sfeer en het karakter van het gebouw gevangen wordt.  Ik probeer hierbij mijn impressie van het gebouw in een detailfoto of  in abstracte vorm vast te leggen zodat niet altijd meteen duidelijk is wat het onderwerp voor moet stellen en het uitnodigt om langer te kijken hoe het in elkaar steekt.

error: Inhoud is beveiligd !!