Martin van Wulfen

Martin van Wulfen
Lid sinds 2001

Fotograferen is voor mij een actief begrip: fotograferen betekent letterlijk “schrijven met licht”; het gaat dan niet alleen om de kennis en kunde van de fotograaf, maar ook om talent, inspiratie en een dosis toeval.

Mijn passie voor fotograferen is in de jaren zestig ontstaan. De eerste foto’s maakte ik met een Agfa-cameraatje. Tijdens mijn diensttijd kreeg ik de smaak van het fotograferen goed te pakken en ging ik zelf foto’s afwerken in de donkere kamer. Met mijn eerste ‘echte’ analoge camera – een Minolta SRT 101 – heb ik jaren lang familie- en vakantieherinneringen vastgelegd. En ondertussen werd de hobby steeds serieuzer.

Na mijn pensionering ben ik daarom gestart met de opleiding tot vakfotograaf aan de Nederlandse Fotovakschool in Boxtel die ik in 2012 afgerond heb. Sindsdien ben ik als freelance vakfotograaf aan de slag onder de naam Pixelview-fotografie waarbij ik vooral opdrachten heb op het gebied van bedrijfs-, interieur- en evenementenfotografie.

http://www.pixelview-fotografie.com

In mijn vrije werk maak ik vooral straatfoto’s waarin toeval en humor een grote rol spelen, maar ik kan ook geduldig in de tuin zitten om bijvoorbeeld een opname van bijen op een zonnebloem te maken.