Gert de Groot

Lid sinds juni 2017
Gert de Groot
Reeds in militaire dienst was ik vaak te vinden in de donkere kamer om daar de gemaakte foto’s zelf te kunnen ontwikkelen en af te drukken. Daarna heeft de fotografie zich meer gericht op de kiekjes van het gezin en de vakanties.
Vrij snel na mijn pensionering kocht ik mijn eerste digitale camera. Een Powershot van Canon, met 8 Megapixels. Blij met de nieuwe mogelijkheden en wat een mooie beeldkwaliteit. De belangstelling en de tijdbesteding aan de digitale fotografie, inclusief de beeldbewerking nam daardoor een steeds grotere vlucht. Na enige jaren werd er daarom een digitale reflex camera aangeschaft, een D40 van Nikon. Momenteel gebruik ik een D7500 van Nikon.
Steeds meer ging ik me richten op het maken van echt mooie foto’s van wat ons omringt zonder daarbij een specifiek onderwerp te kiezen. Ik leg graag vast wat ik op dat moment mooi vind, hoewel ik een voorkeur ontwikkel voor de architectuur en natuur onderwerpen.
Door lid te zijn van de Fotogroep Oirschot leer ik nog meer en beter te focusseren en het op de juiste wijze vastleggen hiervan. De gezamenlijke fotobespreking is daarbij onmisbaar en een belangrijke input en stimulans.